Voor zijn derde lustrum organiseerde Marnixring Lieven Gevaert op 21 april 2007 een colloquium met als titel Hoe lief is Vlaanderen voor zijn ondernemers?.

Sprekers:

  • Minneke Van Campen, Galerie Van Campen&Rochtus. Galerie Van Campen&Rochtus is een jonge dynamische galerie die gekend staat als promotor van hedendaagse, figuratieve schilder- en beeldhouwkunst. De galerie vertegenwoordigt voornaamlijk kunstenaars uit België en richt zich niet enkel tot de gevestigde waarden van het Belgisch kunstenaarslandschap maar toont bijzondere aandacht voor jong talent.
  • Carl Van Dijck, directeur VKW Antwerpen-Mechelen. VKW is een onafhankelijke beweging voor bedrijfsleiders en managers van ondernemingen in Vlaanderen. VKW biedt een forum voor Vlaamse bedrijfsleiders en managers die anders willen en durven te ondernemen. Ze richt zich tot ondernemers die inzien dat economische groei kan samengaan met een duurzaam milieu en maatschappelijk engagement en die zich laten inspireren door christelijke waarden.
  • Rutger Steenmeijer, Architect, Voorzitter van de Koninklijke Vereniging voor Natuur- en Stedenschoon en ondervoorzitter van de Stichting ‘Cornelis floris’. De Stichting Cornelis Floris werd opgericht als ‘Vereniging voor de Bescherming van het Cultureel en Historisch Patrimonium in de Provincie Antwerpen. De stichters wilden toen paal en perk stellen aan de afbraakwoede die de historische panden in de Antwerpse stadscentrum teisterde. Ze zetten zich in voor de bescherming van merkwaardige historische gebouwen en monumenten en trachtten eigenaars ervan te overtuigen die te restaureren.
  • Dirk Bontridder, directeur Operations development & container related businesses, PSA Hesse-Noord Natie. PSA HNN is ontstaan in 2002 uit een fusie van twee gevestigde terminal operatoren. Na de fusie werd HNN deel van de PSA groep, een belangrijke speler in haven operaties met hoofdvestiging in Singapore.

200704_0084_mr-lustrum_12 200704_0084_mr-lustrum_13 200704_0084_mr-lustrum_11 200704_0084_mr-lustrum_10